Att vara arbetslös är jobbigt på en mängd olika sätt: mindre pengar, en inre stress att hitta jobb och många känner även av det socialt. Det är så mycket enklare att ha ett jobb och arbeta med  flyttstäd stockholm än att vara arbetslös. Är det då ok att som arbetslös anlita en städfirma eller magasinering?

Livet som arbetslös

Det är många svenskar som är arbetslösa en längre eller kortare period. Det är en del

Borsta rent

av arbetslivet. Som vanliga människor rår vi inte på konjunkturer och pandemier. Att söka jobb tar tid och är också mentalt stressande. Du skriver ansökan på ansökan och får inget svar eller så blir svaret nej. Ibland kan man behöva överväga att flytta för att kunna få ett nytt jobb. Och hela tiden får man frågan “Hur går det?” av familj och vänner som har jobb eller är lyckliga pensionärer. Det är ingen rolig tid. Samtidigt kan arbetslöshet vara en möjlighet att göra något nytt i livet. Ta hand om hälsan, få tid för barnen, starta företag, våga flytta, personlig utveckling, gå en utbildning eller byta karriär. Om du ser tiden som arbetssökande som en tid av möjligheter kan du ha fullt upp.

Anlita städfirma

Bara för att du är arbetslös så betyder det inte att du måste ha lite pengar eller att du bara sitter hemma i soffan och tittar på mobilen. Har du planerat din ekonomi väl eller om din partner har god inkomst kan du faktiskt leva ett riktigt bra liv. Bara för att du just nu inte har något jobb att gå till måste du ju inte lida, vare sig mentalt, socialt eller praktiskt. Finns det pengar på kontot finns det ingen anledning till att du inte ska kunna anlita en städfirma för att få bostaden riktigt fräsch. Eller för att göra fönstren rena på riktigt. Om du är van vid att anlita städfirma kan du fortsätta att göra det även om du går på a-kassa. Då hjälper du ju en företagare eller anställd att ha jobb. Du bidrar till samhällsekonomin. Har du problem med astma och allergier är det klokt att låta en städfirma ta hand om bostaden i alla fall en gång i halvåret. Även om du är arbetslös och ekonomin är lite knapp. Naturligtvis ska du bara anlita städfirma om du har råd med det. Men städning och hälsa hör ihop. För att få råd med städfirma kan det vara smart att du tänker över vad du främst behöver ha hjälp med. Är det att hålla dammet borta? Damma bokhyllor och under soffan? Eller är det att putsa fönster eller ta bort matrester under spisen? Genom att planera vad du själv kan göra, eller tycker om att göra, och vad städfirman gör bäst, kan tiden som arbetslös bli både bekväm och rolig.