Ska du genomföra din flyttstädning på egen hand gäller det egentligen bara att ha tillräckligt med tid och göra ett noggrant jobb. Ska du däremot anlita en professionell städfirma för uppdraget behöver du fundera på än mer. Att anlita är nämligen mycket smidigt och gör det möjligt för dig att fokusera på annat, men för att din flyttstädning verkligen ska bli lyckad finns det några saker som du bör tänka på. Majoriteten av alla flyttstädningar genomförs i ett tomt hem eller i en tom lokal. Hela vitsen med en flyttstädning är att bostaden ska vara helt tömd, då det är både enklare att rengöra och blir ett bättre resultat. Idag kan bostäder dock se ut på många olika sätt och det är inte ovanligt med olika material. Ett kök kan ha marmor som bänkskiva medan et annat har laminat. I ett hem är det marrakechgolv i badrummet och i ett annat är det klassisk granitkeramik. För att du ska få ett lyckat resultat utan skador bör du förbereda enligt följande.

Bästa förberedelserna inför flyttstädningen

Vi har samlat de bästa tipsen du kan använda dig av för att förbereda dig (och ditt hem) för din kommande flyttstädning.

  1. Töm bostaden

Har du möjlighet att släppa in flyttfirman i en helt tom bostad ligger du i framkant. En tom bostad är nämligen mycket lättare att städa än en som är full med möbler, saker och ting. I vissa fall kan det vara så att du inte hunnit tömma hela bostaden innan städfirman anländer. I dessa fall är det rekommenderat att samla alla kartonger och möbler i ett mindre rum, t.ex. ett av sovrummen. Städfirman kan då ta hand om detta rum sist när ni har fått ut allt.

  1. Informera om material

Städpersonal är utbildade inom kemikalier och rengöringsmedel, men det är din uppgift att informera om det finns några känsliga material i din bostad. Det kan t.ex. vara en bänkskiva som inte bör ha sura rengöringsmedel på sig eller fönsterbrädor som bara ska tvättas av med miljövänlig såpa. Informera och sätt gärna ut lappar för extra notis.