Det är viktigt att ha en god munhälsa för att du ska må bra och känna dig fräsch. Det finns flera saker du kan göra för att sköta om dina tänder och din övriga munhälsa för att minska risken för allvarliga skador och sjukdomar som kan uppkomma när du inte tar hand om tänderna. Här nedan får du några tips på hur du kan bibehålla en god tandhälsa med enkla medel –tandblekningbutiken.se/eltandborsteVita tänder hemma.

Borsta tänderna dagligen
Till att börja med är det viktigt att du håller dig till de rekommendationer vi får höra från att vi är små barn. Tänderna ska borstas med en bra tandborste och tandkräm två gånger om dagen. En gång på morgonen och en gång på kvällen. När du borstar tänderna får du dem rena och fria från matrester och dylikt som kan fräta på tänderna om de får ligga kvar. Därför ska du ta dig tiden att borsta tänderna varje morgon och kväll.

Använd tandtråd
För att du ska ha ett hälsosamt tandkött ska du använda tandtråd. Dessutom är det ett bra sätt att få bort rester som har fastnat mellan dina tänder. Det finns flera varianter av tandtråd du kan köpa. En del kan vara smaksatta medan andra är neutrala. För bästa resultat ska du använda tandtråd dagligen.

Skrapa tungan
Många glömmer bort att även tungan behöver göras ren. Idag finns det tungskrapor du kan köpa för att få rent tungan från beläggningar och dylikt. Det finns även tandborstar som är utrustade med tungskrapor. Använd tungskrapan dagligen för att få bort beläggningar och motverka dålig andedräkt.

Använd munskölj
Munskölj kan du använda som det sista steget i din tandborstrutin. Men du kan också använda munskölj mellan tandborstningarna om du vill fräscha upp din andedräkt eller har ätit något surt, salt eller dylikt som fräter på tänderna. Om du har haft problem med karies ska du köpa en munskölj med fluor för att motverka att du får fler hål i tänderna.

Gå till tandläkaren
Sist men inte minst ska du se till att gå på de tandläkarbesök du blir kallad till. På så sätt får ett proffs ta en titt på din munhälsa, vilket ger bättre förutsättningar för att motverka uppkommande problem i tid. De kan även ge dig tips och råd på hur du ska göra för att sköta om dig och dina tänder på bästa sätt. Därför är det viktigt att du går till tandläkaren regelbundet, lika ofta som du kollar upp online casino spel 2024 eller satsar på betting spelsidor.

 

Categories: Vita tänder